Începe CODUL GALBEN de ninsori şi ploi. Vezi cum va fi vremea de Paşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognoza meteo pentru săptămâna sărbătorilor Pascale nu e prea „însorită“. Începând de azi, vremea se răceşte, încep ploile, iar vântul va bate încontinuu.

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă o vreme complet instabilă pentru săptămâna următoare.

Astfel, azi, de Florii, începe să se răcească, cerul va fi noros şi temporar vor fi şi averse de ploaie, vânt, dar şi descărcări electrice. Maxima zilei de duminică se va situa, în cursulă după-amiezii, la 14-15 grade Celsius.

Luni, avem parte de o răcire semnificativă, când maxima va scădea la 10 grade Celsius în timpul zilei. Nu vom scăpa nici de cerul noros, de vânt şi de ploi, care se vor ieşi în evidenţă mai ales în prima parte a zilei.

A doua zi din săptămână înregistrează o încălzire uşoară, cerul va fi variabil, iar vântul, slab spre moderat. În timpul zilei, maxima termică se va ridica la 14 grade Celsius, însă în cursul nopţii se înregistrează o minimă cuprinsă între 0-2 grade Celsius. În zonele preorăşeneşti mercurul din termometre va coborâ chiar şi sub 0 grade Celsius şi este posibil să apară şi bruma.

Miercuri ne vom bucura de o vreme frumoasă, cu creşteri mari de temperatură, cer variabil, vânt slab, iar maxima termică va fi cuprinsă între 15-16 grade Celsius. Însă, este posibil să apară, printre picături, şi precipitaţii.

Pentru restul zilelor, meteorologii anunţă o încălzire treptată şi ploi de scurtă durată.

Duminica Paştelui ne aşteaptă cu o vreme caldă, însă nu sunt excluse precipitaţiile şi vântul.

Specialiştii de la ANM au explicat că informaţiile actuale se pot schimba radical în următoarea săptămână, întrucât anotimpul primăvăratec aduce totodată şi o vreme destul de instabilă.

Cum e vremea în ţară

La nivel naţional, meteorologii eu emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru intervalul 8 aprilie ora 18.00 – 9 aprilie ora 15.00, când se vor produce ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în 20 de judeţe ale ţării.

Astfel, vremea se va răci în toate regiunile, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.

În cursul nopţii cerul se va degaja treptat în regiunile vestice, iar precipitaţiile, în restrângere spre est şi sud-est, se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei.

În zona de munte vor predomina ninsorile şi vântul va sufla tare. Temperaturile maxime se vor situa de la 5...6 grade în nordul şi centrul ţării până în jurul valorii de 18 grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Mureş, Bacău, Vaslui, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi şi parţial în Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite