Băsescu, inspirat de Vlădan: preşedintele vrea să scape de poliţiştii fără şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu, preşedintele României, vrea să-i dea afară din Ministerul de Interne pe toţi poliţiştii care au fost angajaţi în perioada 2006-2007, fără a deţine studii de specialitate.

Propunerea preşedintelui a venit ca urmare a atacului de la coaforul groazei, când Gheorghe Vlădan, angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), a împuşcat opt persoane în salonul Perla, dintre care două mortal. Una dintre cele două victime care au murit în coafor era chiar soţia acestuia.

Ucigaşul primise, la fel ca mulţi alţii, rang de poliţist în perioada 2006-2007, când a fost dat un ordin de ministru prin care s-au angajat în masă persoane care nu au terminat sau început Academia de Poliţie sau şcolile de poliţie din Câmpina.

E adevărat că Gheorghe Vlădan a lucrat ca şofer pe ambulanţa policlinicii MAI, însă, datorită acestui rang, criminalul a reuşit să-şi obţină permisul de port-armă letală mult mai uşor, pistolul cu care a comis şi atacul armat. 

De aceea, Traian Băsescu a declarat că va propune în şedinţa CSAT care a avut loc azi, la ora 14.00, ca toţi poliţiştii angajaţi cu ajutorul acelui ordin de ministru din perioada 2006-2007 să fie daţi afară.

„Sigur, fiind vorba de Poliţie, o structură care ţine şi de CSAT, de MAI, nu pot să evit răspunsul. Aici nu e vorba nici de salarii, nici de schimbarea şefilor, ci de calitatea poliţistului de la bază. Angajarea fără selecţie prin 2006-2007 a mii de poliţişti îşi arată rezultatele acum. Şi eu am sperat foarte mult că în procesul de restructurare cei care au intrat în Poliţie fără să fi trecut printr-o şcoală, fie de agenţi, de subofiţeri sau de ofiţeri, va fi un obiectiv major al MAI. A fost, dar obiectivul nu este complet atins şi sunt unul dintre susţinătorii scoaterii din structurile de Poliţie şi de Jandarmerie a celor care au fost selectaţi de pe stradă, fără să aibă o şcoală în care să se specializeze. Şi această discuţie o voi avea în primul CSAT“, a explicat Băsescu acum aproximativ două săptămâni, într-o emisiune televizată.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite