Evaziune fiscală cu zeci de tone de vin contrafăcut, vândut în mai multe en-gros-uri din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni au constatat, în urma unor descinderi, că şase societăţi comercializau în 11 puncte, deschise în patru en-gros-uri din Capitală, zeci de tone de vin contrafăcut, ambalat în peturi, firmele neînregistrându-şi în contabilitate aceste operaţiuni.

Poliţia Română precizează, într-un comunicat de presă de duminică, faptul că ăn perioada 9 - 15 iunie, au fost descoperite 86 de infracţiuni, dintre care 45 de evaziune fiscală. Neregulile au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână, iar în urma unei acţiuni desfăşurate de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi poliţişti ai Poliţiei Capitalei au fost identificate mai multe societăţi comerciale care au comercializat, în cursul acestui an, 10,1 tone de vin contrafăcut.

Poliţiştii au stabilit că cei care comericalizau acest vin săvârşiseră nu mai puţin de 45 de infracţiuni de evaziune fiscală, zece înşelăciuni în relaţiile comerciale, opt falsuri în înscrisuri şi spălare de bani.

Nu mai puţin de 78 de persoane sunt în atenţia poliţiei după această operaţiune de amploare. Dintre acestea, cinci au fost reţinute sau arestate preventiv. De asemenea, 16 persoane sunt cercetate în 14 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

La acţiune, alături de poliţiştii de investigare a fraudelor au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Control şi Inspecţii Viti - vinicole din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În urma verificării a şase societăţi comerciale şi 11 puncte de lucru ale acestora, poliţiştii au constatat că acestea au comercializat în cursul anului 2012 cantitatea de 10,1 tone de vin contrafăcut, ambalat în peturi de 1 litru şi 2 litri.De asemenea, a fost identificată ca fiind expusă spre vânzare cantitatea de 1,2 tone de vin contrafăcut, ambalat în peturi de 1 litru şi 2 litri.

Vinul a fost retras de la vânzare de către inspectorii MADR, urmând să fie denaturat.

Totodată, din primele verificări a rezultat faptul că societăţile comerciale în cauză nu şi-au înregistrat în totalitate în evidenţele contabile achiziţiile acestui gen de produs.

Prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor operaţiunilor comerciale cu produse de vinificaţie efectuate de către societăţile comerciale în cauză, a fost creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare de 145.000 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite