Țurțuri periculoși în Capitală! Oprescu a cerut sprijinul Luxten, Enel, RATB și ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut ajutorul instituțiilor și societăți care au echipamente de lucru la înălțime să curețe țuțurii formați la acoperișuri, care pot răni trecătorii.

Primarul Capitalei a apelat la instituții și societăți preum Luxten, Enel, RATB și ISU pentru a înlătura țurțurii de la acoperișurile clădirilor, pentru a evita eventuale incidente.

De asemenea, edilul șef a făcut apel și la proprietarii de imobile, dar și la asociațiile de locatari, să-și îndepărteze țurțurii formați pe acoperișuri.

Amenzi pentru leneși

Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, asftel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

Nerespectarea obligațiilor de îndepărtare a zăpezii sau gheții de pe trotuare este sancționată cu amenzi cuprinse între 200 și 500 lei pentru persoanele fizice și cu amenzi de la 500 la 2.000 lei pentru persoanele juridice.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite