Moarte suspectă la Spitalul "Alfred Rusescu": o fetiţă de numai patru ani a murit după o injecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 4 ani din Giurgiu a murit după ce i-a fost administrată o injecţie. Parchetul şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au demarat anchete în acest caz. Copilul era suspect de meningo-encefalită.

Un nou scandal medical stă să izbucnească după tragedia semnalată de un tată disperat din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu. Ioana Şerban, o fetiţă în vârstă de 4 ani, a murit, duminică, 20 mai, sub ochii mamei, internată cu micuţa la Institutul pentru ocrotirea mamei şi copilului “Prof. Dr. Alfred Rusescu”.

Totul a pornit cu un lung şir de internări care s-au succedat pe parcursul ultimei săptămâni. Fetiţa avea, aparent, simptomatologia unei  simple răceli, clasicul “roşu-n gât”. Diagnosticul nedepistat de medici pare să fi fost însă altul întrucât în urma tratamentului aplicat în instituţia sanitară fetiţa a intrat în fibrilaţii, iar inima ei s-a oprit în cele din urmă. Medicii s-au străduit în zadar mai bine de două ore să o resusciteze pe copilă. 

Primul diagnostic: otită

Filmul tragicului eveniment a început pe 15 mai, atunci când micuţa a fost internată pentru prima dată la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, cu diagnosticul rinofaringită. Ulterior, ea a fost “plimbată”, din lipsă de paturi sau doctori specialişti ORL şi pe la Spitalul “Matei Balş “, pentru ca în cele din urmă să fie internată la Institutul “Alfred Rusescu”. 

„Nu poţi să plimbi un copil de patru ani, timp de aproape o săptămână, prin trei spitale, fără ca medicii să-și dea seama de ce suferă cu adevărat. Cei de la “Grigore Alexandrescu” ne-au spus, prima dată, că are otită. Ne-au dat o rețetă și niște medicamente, apoi ne-au trimis acasă. Abia vineri când ne-am întors la ei s-au gândit să ne trimită la Spitalul “Matei Balş”. Am luat-o pe fată în brațe și ne-am urcat într-un taxi”, a declarat Marian Şerban, tatăl fetiţei decedate.

Aici au fost însă trimişi acasă pentru că, asistentele le-au zis, verde-n faţă, că nu sunt paturi libere, însă au binevoit să le facă trimitere către cel de-al treilea spital. 

DSP face anchetă

Duminică, a doua zi după internarea la “Alfred Rusescu”, o infirmieră i-ar fi administrat fetiţei  o injecţie prin branulă, prinsă în mâna stângă. “La niciun minut, gurița ei s-a încleștat și a început să tremure din tot corpul”, susţine Marian Şerban. Părintele mai spune că, depășită de situație, asistenta a rugat-o pe mama fetiței să o ajute să o ducă la Reanimare, patru etaje mai sus. Ca o ironie a sorții, în acel moment liftul spitalului nu funcționa.

“Soția mea, într-un gest disperat a luat-o pe fetiţă în braţe şi a luat-o la fugă pe scări. Au ajuns la Reanimare, însă degeaba“, a povestit îndurerat tatăl.
Reprezentanţii Spitalului “Alfred Rusescu” nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere referitor la acest caz.

Poliţia a deschis o anchetă. Anchetatorii trebuie să stabilească acum dacă tratamentul administrat copilului i-a fost fatal sau diagnosticul i-a fost pus greşit.

“Ministerul Sănătăţii aşteaptă un raport în urma anchetei făcute de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la cele trei spitale acuzate în acest caz”, au declarat reprezentanţii ministerului.

Parchetul aşteaptă, de asemenea,o concluzie preliminară a necropsiei pentru  a se stabili dacă în acest dosar vor interveni comisarii de la omoruri sau cazul va fi transferat unei judecătorii de sector.

Marian Şerban, a fost ieri la Institutul de Medicină Legală pentru a ridica trupul fetiţiei lui.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite