CULMEA NESIMŢIRII Taxă pe aglomerație: Șoferii care trec prin centrul Capitalei ar putea plăti un nou bir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto care tranzitează zonele centrale ale Bucureștiului ar trebui să plătească un nou bir. Guvernanții intenționează să introducă o taxă pe aglomerație, în ideea că traficul rutier ar fi mai aerisit, iar statul va câștiga și mai mulți bani de pe urma șoferilor.

Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră 2011-2020 include, printre altele, planurile Guvernului de a introduce o taxă pe aglomerație, potrivit b365.ro. Proiectul are menirea de a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun, reducând astfel utilizarea mașinilor personale.
Birul ar trebui să motiveze bucureștenii să-și lase acasă autoturismele, iar autoritățile locale agrează această inițiativă.

„Dacă traficul din centru va crește peste capacitatea sistemului carosabil vom lua în considerare introducerea unei taxe de acces. Mai întâi va fi introdus însă un sistem electronic de verificare a autovehiculelor prin care vom putea face o analiză a numărului de mașini care circulă prin zona centrală. Dacă numărul mașinilor va scădea sau va rămâne același nu va fi necesară introducerea unei taxe. Scopul este acela de a prioritiza transportul public“, a precizat Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi și Sistematizarea Circulației, din cadrul Primăriei Capitalei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite