Bucureștenii, printre cei mai mitocani din întreaga lume. Un studiu Reader’s Digest plasează doar Mumbai-ul după Capitală, în Topul Politeții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Capitalei se află pe penultimul loc la capitolul politețe, potrivit unui studiu internațional realizat de prestigioasa revistă Reader’s Digest. Doar indienii din Mumbai ne depășesc în mitocănie, ei fiind codașii Topului Orașelor Politicoase.

Jurnaliștii de la revista americană Reader’s Digest au mers în 35 de țări și au folosit trei criterii pentru a stabili cât de respectuoși sunt locuitorii celor mai mari orașe din țările respective. Reporterii au analizat, în primul rând, dacă vânzătorii le mulțumesc celor care cumpără ceva de la ei din magazin. Rezultatul: cei din București nu o fac.

O altă probă a scos la iveală faptul că bucureștenii nu țin ușa pentru persoana care intră după ei. Mai mult, locuitorii Capitalei nu se remarcă nici la capitolul ajutor. Dacă îți scapă ceva pe jos, nu se înghesuie nimeni să te ajute să-ți aduni lucrurile. 

Printre orașele de pe ultimele locuri în Topul Politeții, unde jurnaliștii de la Reader’s Digest s-au lovit de cei mai mulți mitocani, sunt Amsterdam, Montreal, Milano, Bangkok, Moscova, dar și Bucureștiul, care se află pe penultimul loc, înaintea indienilor din Mumbai.

image

Studiul american mai relevă faptul că femeile sunt mai nerespectuoase decât bărbații, iar bătrânii sunt mai nepoliticoși decât tinerii. În plus, bucureștenii obișnuiesc să arunce gunoaie pe jos și să lase excrementele câinilor pe stradă. Nici șoferii nu au trecut testul polițeții. Reporterii au observat că aceștia sunt foarte indisciplinați în trafic.

Totuși, jurnaliștii de la Reader's Digest au găsit și cetățeni cu foarte mult bun simț în alte colțuri ale lumii. Pe primul loc în Topul Orașelor Politicoase se clasează New York, unde oamenii spun des "mulțumesc" și majoritatea țin ușa și pentru cei care vin în urma lor. Alte metropole cu locuitori respectuoși sunt Zurich, Toronto, Berlin și Budapesta.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite