Gata cu tarabagiii şi bişniţarii de la Piaţa Unirii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva zeci de metri de intrarea în Centrul istoric al Capitalei, îşi desfăşurau până ieri activitatea câteva zeci de bişniţari. Trecătorii erau zilnic împiedicaţi pe trotuare de mesele din plastic şi de cutiile din carton pe care tarabagiii expuneau tot felul de mărfuri chinezeşti.

Activităţile ilegale şi evaziunea fiscală a fost însă eliminate ieri, când inspectorii Primăriei Capitalei au supravegheat echipele de muncitori care au lucrat la demolarea chioşcurilor.

Primarul general Sorin Oprescu a fost cel care a decis curăţarea zonei, în contextul acţiunilor de salubrizare, igienizare şi de reamenajare a spatiilor verzi aferente marilor bulevarde. Astfel, edilii i-au luat în vizor şi pe tarabagii care îşi vând de ani de zile produsele pe trotuarul de la Unirii.

Zona va fi reamenajată

În perimetrul care leagă staţia de metrou Unirii cu staţia tramvaiului 32 erau mai multe chioşcuri şi tarabe amplasate fără nici un fel de documente legale. “Este vorba despre 15 chioşcuri şi tarabe amplasate fără avize pe terenul aparţinând domeniului public al municipiului Bucureşti.

Astfel, după desfiinţarea acestor construcţii provizorii, trotuarul urmează a fi eliberat şi salubrizat, iar această zonă va intra într-un program de reabilitare şi amenajare a căilor de acces şi spaţiilor verzi”, spun reprezentanţii Primăriei.

Angajaţii municipalităţii au găsit ieri la vânzare tot felul de zorzoane sclipitoare, parfumuri, blugi la vraf sau portofele multicolore. De asemenea, chioşcarii vindeau la negru ceasuri din plastic cu nume elveţiene, bijuterii care se vor a fi de argint şi adidaşi la kilogram. Peisajul era completat de găleţile cu flori sau de cutiile de carton ale bişniţarilor care încearcau să câştige “un ban cinstit”.

Singura acţiune masivă de desfiinţare a micilor tarabe amplasate ilegal prin oraş a fost decisă de actualul preşedinte Traian Băsescu, pe vremea când era primarul Capitalei. Abia după zece ani, Primăria şi-a propus să ducă la bun sfârşit această campanie şi, implicit, să reabiliteze total zona din jurul Pieţei Unirii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa, a declarat că, în decursul acţiunii de ieri, nu s-au înregistrat evenimente neplăcute. “Cei care aveau afaceri acolo, au colaborat cu reprezentanţii Primăriei. Noi vom fi şi mâine prezenţi în această zonă pentru a fi siguri că vânzătorii de ocazie nu vor reveni aici”, a conchis Popa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite