Se lansează site-ul studenților din provincie veniți în București: job-uri, cluburi și ponturi utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi are loc lansarea site-ului studentdinprovincie.ro, un kit online de ajutor pentru studenții veniţi la facultățile din Capitală. Portalul își propune să devină un punct de reper pentru tinerii care sunt nevoiți să se descurce în marele oraș.

Site-ul studentdinprovincie.ro va conţine informații despre locuri perfecte pentru relaxare în timpul liber, dar și despre oportunităţi de dezvoltare profesională.
Studentdinprovincie.ro doreşte să devină un punct de reper pentru studenţii din provincie. Tinerii au acum un site unde îşi pot trimite păţaniile. În plus, ei pot citi recenzii de localuri şi cluburi, pot vorbi despre proiectele de care sunt mândri şi se pot amuza citind benzile desenate pe tema studenţiei.

 „Ne-am gândit că ar trebui să le oferim studenților din provincie ceva mai mult: studentdinprovincie.ro – locul unde ei să se simtă ca acasă în marele București. Dacă au povești despre viața de student, ne trimit idei și noi le punem într-o formă grafică. Dacă vor să afle în ce cluburi și localuri să-și petreacă timpul liber, noi le face recomandări. Și dacă vor să găsească internshipuri, să participe la workshopuri sau să învețe lucruri noi, primesc toate informațiile necesare de la noi”, a declarat Ioana Cozma, fondatoarea Student din Provincie.

Site-ul dedicat studenţilor din provincie va conţine şi rubrica „Un leu”, în cadrul căreia utilizatorii pot trimite fotografii cu lucrurile ce pot fi cumpărate cu un leu. Platforma online se va axa şi pe partea profesională. Astfel, studenţii vor afla de pe studentdinprovincie.ro la ce cursuri de formare, conferinţe sau alte evenimente pot participa. Sursele informaţiilor despre oportunităţile de dezvoltare profesională vor fi, pentru început, organizaţiile non-guvernamentale studenţeşti.

Petrecere studenţească de lansare

Studenţii sunt invitaţi vineri, 29 iunie, să sărbătorească lansarea site-ului studentdinprovincie.ro în club Planters, începând cu ora 22.00. Cu sprijinul Huawei şi al StudentIq, un proiect MemoPlus, participanţii la petrecere vor putea asista la un spectacol de stand-up comedy oferit de Aristocraţii şi vor putea face karaoke.

Peste 20.000 de fani pe Facebook

Pornit prima dată pe platforma de microblogging Tumblr, proiectului i s-a creat o pagină pe Facebook (facebook.com/StudentDinProvincie) în ianuarie 2012. La mai puţin de un an de când a fost făcut cunoscut, Student din Provincie are peste 20.000 de fani. Deşi a pornit adresându-se studenţilor din provincie care învaţă în Bucureşti, citatele au ajuns să se potrivească studenţilor din toată ţara sau din străinătate şi chiar părinţilor care au copii la facultate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite