VIDEO Un nou viral pe internet: Gestul care destramă cel mai mare stereotip despre şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haosul domneşte în Capitală, atunci când vine vorba de trafic. Sute de pietoni cad victime accidentelor provocate de viteză.  În Rusia, un amator a filmat o secvenţă care le aduce aminte şoferilor de cuvântul "omenie".

Un studiu recent al Brigăzii Rutiere din Bucureşti arată că problema accidentelor din trafic în care sunt implicaţi pietonii a devenit un aspect malign care pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Potrivit datelor aferente primelor şase luni ale acestui an, pe şoselele Capitalei s-au produs 165 de accidente grave, în care şi-au pierdut viaţa 12 oameni.

Mai mult, statisticile arată că, în Capitală, o treime dintre aceste accidente s-au produs din cauza pietonilor care au trecut strada fără să se asigure.

Poliţia Rutieră a întocmit o hartă, în urmă cu circa o lună, cu 17 "intersecţii negre" pentru pietoni unde s-au produs cele mai multe accidente.

image

CLICK pe imagine pentru a vedea harta la dimensiunea originală!

Traversarea neregulamentară rămâne de altfel principala cauză a producerii accidentelor în Bucureşti. Întrebarea rămâne însă valabilă în mintea celor mai mulţi bucureşteni: sunt de vină pietonii, şoferii sau traficul intens şi de multe ori neregulamentar?

La polul opus se află şoferii violenţi, nervoşi, impulsivi, care nu o singură dată au făcut subiectul de foc al opiniei publice atunci când au rezolvat problemele unui trafic aglomerat într-o manieră mai degrabă necivilizată.

De la înjurături şi ameninţări şi până la îmbrânceli ori chiar adevărate bătăi în trafic, unii şoferi care circulă zi de zi prin "Micul Paris" au devenit un bun exemplu al unei prost înţelese europenizări.

Cu toate astea însă, în fiecare zi întâlnim câte un exemplu obscur, ascuns undeva pe o stradă sau vreo intersecţie, care să aducă aminte şoferilor şi pietonilor deopotrivă că viaţa poate fi şi uşoară. 

Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui şofer din Rusia care a preferat să oprească maşina în plin trafic, să coboare şi să ajute o bătrânică, prea speriată să treacă strada. Deşi aştepta la buza trecerii de pietoni, probabil femeia credea că avea destul timp cât să aştepte ca toate maşinile să treacă, ca ea să ajungă pe partea cealaltă a străzii.

Gestul bărbatului a fost filmat şi clipul a fost postat pe internet.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite