VIDEO Capitala înecată de ploi: cum a ajuns Bucureştiul „Atlantida“ României! IMAGINI INEDITE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trafic blocat, subsoluri inundate, străzi şi gospodării sub ape. Ploaia de vineri-seară a făcut ravagii în Bucureşti, marile bulevarde şi principalele staţii de metrou transformându-se într-un lac imens.

Seara trecută, metroul semăna cu o barcă lungă, întrucât liniile de tren erau sub apă. Cele mai importante staţii, cum ar fi Română sau Universitate, au fost inundate, iar nervii călătorilor au fost întinşi la maximum.

Staţia Piaţa Romană s-a transformat într-o fântână arteziană, iar Pasajul de la Universitate, într-o adevărată cascadă.

Potrivit martorilor aflați în Pasajul de la Universitate, apa vine mai mult dinspre ieșirea din pasaj de la Teatrul Național. În acest moment, angajații cafenelelor din pasaj încearcă să scoată apa din local cu ajutorul măturilor. Totuși, unii martori susțin că apa a invadat întreg pasajul. "Și din punctul de prim ajutor scot apă", spune un martor aflat la fața locului.

Pe străzi, aceaşi poveste. Caxoane peste claxoane, ţipete peste ţipete, aglomeraţie, un haos total. Şoferii care au circulat vineri-seara prin Capitală au trăit un adevărat coşmar. Ploaia extreme de puternică îi orbea pe conducătorii auto, iar cozile chiar şi de un kilometru erau cireaşa de pe tort.



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu inundaţia din Capitală!


Străzile şi marile bulevarde au fost acoperite cu apă încă după prima jumătate de oră de la începerea furtunii. Pe unele tronsoane, apa ajungea chiar şi până la portierele autoturismelor.

Cine e de vină pentru incidentele de vineri-seară? Potrivit lui Epsică Chiru, purtătorul de cuvânt al Apa Nova, singurii vinovaţi sunt meteorologii. „N-am primit nicio avertizarea decât după ce a început potopul. Am fost luaţi pe nepregătite“, susţine acesta. „Într-o jumătate de oră am dublat echipajele“, a adăugat Chiru.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) susţin de fapt că avertizarea de Cod Galben a fost emisă. „Am emis o informare şi o avertizare de cod galben care au mers direct către Apa Nova şi care puteau fi găsite şi pe site-ul nostru, conform protocolului“, au spus reprezentanţii ANM.

image

Aceştia au declarat pentru bucuresti.adevarul.ro că la ora 18.30 au emis prima informare către Apa Nova. La ora 19.30 meteorologii au emis o altă informare, în care se preciza că va ploua până la ora 21.00, iar cantităţile de apă vor ajunge la aproximativ 10 litri pe metrul pătrat.

La ora 20.00 a intrat în vigoare codul galben emis de ANM şi cantităţi de apă care vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25 de litri pe metru pătrat.

image

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Capitala "înghiţită" de ape!

După această avertizarea, au mai urmat alte câteva informări care indicau faptul că ploile s-au diminuat.

Florina Georgescu, director exectutiv în cadrul ANM, a explicat pentru bucuresti.adevarul.ro că „Apa Nova este mereu avertizată în cazul unor astfel de evenimente meteorologice“. „Apa Nova deţinne de la ANM un sistem pe care poate să vizualizeze, în timp real, informaţiile meteorologice, la fel ca noi“, a adăugat aceasta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite