Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, în cazul tragediei din Otopeni: Guvernul să ia măsuri! Ministerul Transporturilor: întâlnire cu autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima reacţie din partea lui Natuso Amemiya, ambasadorul Japoniei în România despre tragedia din Otopeni, a fost dată astăzi. Acesta a declarat că nu ştie cine este vinovat, dar că Guvernul trebuie să ia nişte măsuri.

Declaraţia a fost dată jurnaliştilor de la Ziarul Financiar astăzi.

Întrebat de aceştia cine consideră că este responsabil de această tragedie şi dacă guvernul României şi conducerea Aeroportului a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Amemiya a declarat că nu poate spune cine se face vinovat, însă că aeroportul ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii.

"Chiar am cerut Guvernului să ia măsuri cu privire la securitatea din aeroport pentru ca astfel de incidente nefericite să fie prevenite pe viitor iar relaţiile româno-japoneze să nu fie afectate", a răspuns el redactorului ZF.

Citeşte mai mult despre cazul japonezei ucise: Filmul crimei din pădurea Otopeni:Ultimele ore din viaţa tinerei Yurika Masuno, care urma să predea japoneza în România

Vărul criminalului din Otopeni, închis pe viaţă pentru că a omorât trei oameni într-o singură noapte

Ancheta continuă la aeroport: poliţia verifică taximtriştii de la Otopeni

La sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii va avea loc, mâine, o şedinţă pe tema situaţiei existente la Aeroportul Intenraţional Henri Coandă, potrivit unui comunicat al instituţiei. La întâlnire vor participa din partea MTI, Valentin Preda, Secretar de Stat, Doru Dumitrescu, Subsecretar de Stat, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, ai Inspectoratului General ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei Române, ai Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, vor mai fi prezenţi şi reprezentaţi ai Serviciului Român de Informaţii, ai S.C. Romprest Security SRL (firma de pază a aeroportului), dar şi ai asociaţiilor de taximetrie, respectiv Asociaţia Camera Naţională a Taximetriştilor din România şi Asociaţia Naţională a Operatorilor de Taxi din Bucureşti.  

"În cadrul întâlnirii vor fi abordate subiecte precum clarificare şi stabilirea obligaţiilor tuturor părţilor implicate în asigurarea securităţii personalului şi a pasagerilor în perimetrul aeroportuar, îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor, cât şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor în acest perimetru", se mai arată în comunicatul ministerului.

Citeşte mai mult despre tragedia din Otopeni: Criminalul studentei japoneze va fi dus la Jilava

Scandal la Otopeni: zeci de oameni nervoşi s-au adunat în incinta Aeroportului "Henri Coandă"

Ucigaşul japonezei, înainte de a fi supus testului cu detectorul de minciuni: "Nu am ucis pe nimeni!"

Vlad Nicolae, 26 de ani, presupusul asasin al tinerei japoneze a acostat-o pe aceasta miercuri, 18 august, pe aeroportul Otopeni. Potrivit poliţiei, tânărul s-ar fi oferit să o ajute cu un taxi. Momentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din aeroport. Apoi, cei doi s-au urcat împreună într-o maşină. După câţiva kilometri, tânărul i-ar fi cerut taximetristului să oprească, după care ar fi coborât împreună cu studenta.

Câteva zile mai târziu, cadavrul tinerei nipone a fost descoperit în aceeaşi zonă, în pădurea Otopeni. Potrivit anchetatorilor, tânăra a fost jefuită şi strangulată. Principalul suspect arestat de poliţie neagă acuzaţiile care i se aduc şi susţine că ar fi lăsat-o pe tânără într-o staţie de autobuz. Vlad Nicolae este suspectat că a mai ucis o femeie şi a violat alte patru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite