BIZAR Biserica interzice capacele de canal cu stema Bucureștiului. Motivul: mii de trecători calcă în picioare, zilnic, Sfânta Cruce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O solicitare mai mult decât neobișnuită a venit din partea Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Biserica cere Municipalității să înlocuiască toate capacele de canalizare cu stema Bucureștiului, cu unele cu alt model.

Vicarul preot Ioan Iordache a făcut o solicitare bizară Primăriei Capitalei, și anume de a renunța la capacele de canal cu stema Bucureștiului, potrivit b365.ro. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe sunt de părere că Sfânta Cruce este călcată în picioare de mii de trecători, în fiecare zi.

Biserica dorește ca aceste capace să fie înlocuite cu altele pe care să nu fie reprezentat însemnul religios. Pe stema Bucureștiului, semnul Crucii apare de două ori. O dată în ciocul acvilei, iar a doua oară în mâna Sfântului Dimitrie. Majoritatea capacelor cu stema Bucureștiului se află în Centrul Istoric, care este foarte tranzitat, în fiecare zi, dar mai ales în weekend.

Solicitarea Mitropoliei Munteniei și Doborogei a fost dezbătută de către membrii Consiliului Științific Consultativ din cadrul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic. Reprezentanții Consiliului vor cere Direcției Utilități din cadrul Primăriei Capitalei să nu mai permită pe viitor fabricarea unor capace pe care să fie reprezentată Sfânta Cruce. Aceștia consider însă că cele deja montate ar trebui să rămână la locul lor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite