Alertă la spitalul de nebuni: pacienţii de la Bălăceanca nu mai sunt păziţi de nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca nu mai are firmă de pază, începând de ieri. Cu toate că în unitate sunt internate peste 250 de persoane cu probleme psihiatrice, nu mai există personal care să-i supravegheze.

Spitalul Bălăceanca a rămas ca un "sat fără câini", şi asta după ce Consiliul Judeţean Ilfov, în administraţia căruia se află spitalul, a blocat fondurile alocate pe partea de administrativ. "Din cauza unor blocaje de fonduri din partea Consiliului Judeţean Ilfov, contractul spitalului cu firma de pază a fost reziliat", a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

De altfel, bugetul este contestat de prefect direct, iar salariile au fost acoperite în proporţie de 1/12. "Bugetul e contestat de prefect, ianuarie, februarie şi martie este acoperit în proporţie de 1/12. Practic nu am mai primit salariile de luni de zile. Ne descurcăm cum puteam", a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro, managerul Spitalului de Psihiatrie Bălăceanca, Laura Secureanu.

În condiţiile în care nu mai există fonduri, ele fiind blocate de Consiliul Judeţean Ilfov iar bugetul fiind contestat de către prefect, managerul spitalului s-a văzut nevoită să reorganizeze organigrama instituţiei. "Situaţia e un pic mai dificilă, dar încercăm să ne descurcăm. În prezent, folosim personalul spitalului pentru a asigura paza instituţiei", a mai explicat Laura Secureanu. 

Situaţia este îngrijorătoare, având în vedere profilul psihologic al pacienţilor internaţi la Bălăceanca. Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov, cât şi preşedintele instituţiei nu au putut fi contactaţi.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite