SPITALUL SĂRACILOR Prima clinică socială din ţară s-a deschis în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost inaugurat Spitalul Social „Sf. Nectarie“, prima clinică destinată exclusiv categoriilor sociale defavorizate. Unitatea medicală este situată în cartierul Militari, pe Bulevardul Uverturii, numărul 81.  

Singurul spital de acest gen din România este destinat persoanelor defavorizate, cu resurse financiare modeste, care nu au posibilitatea de a beneficia de tratamente şi investigaţii medicale de calitate, în cadrul instituţiilor sanitare de stat sau private.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraș, împreună cu invitatul său de onoare, Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, au fost cei care au dat start proiectului destinat categoriilor sociale defavorizate, Spitalul Social „Sf. Nectarie“.

În cadrul noului spital vor funcționa cabinete de neurologie, dermatologie, ginecologie, ortopedie și reumatologie, explorări funcţionale, cardiologie și medicină internă, medicină generală și de familie, ORL, laborator (microbiologie, hematologie, biochimie), gastroentorologie, psihologie, medicina muncii, diabet și boli metabolice, endocrinologie.

Spitalul mai dispune de o capacitate de cazare de 48 de paturi, distribuite pe 2 secții: cardiologie și gastroenterologie. Pornind de la conceptul oferirii de servici medicale integrate, proiectul prevede și funcționarea substației de ambulanță a sectorului 6 în cadrul aceleiași locații.

La accesarea serviciilor au întâietate persoanele adulte din sectorul 6, aflate în  imposibilitate socială şi financiară de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex sau ale unor servicii publice sau private de asistenţă medicală. În cadrul programului, fiecare beneficiar va fi abordat în mod individualizat, conform patologiei medicale specifice.

Serviciile medicale de specialitate se vor acorda gratuit sau parțial subvenționat în funcţie de venitul lunar pe membru de familie. Un număr de aproximativ 1000 de persoane adulte, cu diferite diagnostice, vor beneficia lunar de serviciile noului spital.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite