Sorin Gâzdac îl implică pe socrul lui, senatorul PSD Cezar Măgureanu, în dosarul "zahărul de milioane de euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Gâzdac, a fost reţinut în această dimineaţă de către procurori. Conform unui comunicat al DIICOT, numele lui Cezar Măgureanu apare din cauza firmei "Vega Trade Comodities" din Giurgiu care aparţine soţilor Sorin şi Raluca Găzdac.

În acest context, senatorul PSD Cezar Măgureanu, a declarat ieri că că ginerele său ştia că este verificat de DIICOT şi că întotdeauna i-a spus să-şi plătească datoriile la stat. "I-am zis să-şi plătească datoriile la stat. Fiica mea este însărcinată în şase luni, trebuie să am grijă de ea... (...) ceea ce se întâmplă este ruşinos. Suntem o familie serioasă, ne-am văzut de treburile noastre", a declarat Măgureanu.

Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), numele lui Cezar Măgureanu apare din cauza firmei Vega Trade Comodities din Giurgiu aparţinând soţilor Sorin şi Raluca Găzdac, ginerele respectiv fiica senatorului PSD.

Această firmă, alături de alte trei societăţi din Ilfov şi Bucureşti, se aflau în centrul tranzacţiilor comerciale intracomunitare cu zahăr, un circuit de evaziune fiscală complex care în perioada 2010-2012 a adus prejudicii la bugetul de stat de peste 100 de milioane de euro.

Procurorii DIICOT spun că activitatea infracţională a grupării a fost sprijinită în diferite forme de Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

Afacerile se desfăşurau în judeţul Giurgiu sub supravegherea capului lumii interlope din Giurgiu, Octavian Grecu, zis „Butoane"

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite