Parcurile din sectorul 2 sunt luate la puricat contra căpuşelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine dimineaţă, începe dezinsecţia parcurilor din sectorul 2 al Capitalei, după ce Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, ieri, că responsabilitatea pentru exterminarea paraziţilor din parcuri cade în sarcina fiecărui deţinător sau administrator.

Deşi nu s-au înregistrat probleme legate de o explozie demografică a căpuşelor în Bucureşti, conform informaţiilor oferite de Primăria Capitalei, dezinsecţia încearcă prevenirea bolilor grave ce pot apărea în urma muşcăturii acestor insecte. Luna mai este perioada obişnuită în care căpuşele ies la iveală, când vremea se încălzeşte şi plouă.

S-au înregistrat mai  multe cazuri de afecţiuni cauzate de muşcătura căpuşelor, faţă de ultimii ani, dar fenomenul nu este exploziv în Bucureşti, situaţia este similară în toată Europa, a explicat subsecretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Geza Molnar.

Mai multe informaţii despre bolile grave cauzate de muşcătura căpuşelor aflaţi aici: Căpuşele au năpădit şi parcurile bucureştene, şi presa

Locurile care urmează să fie stropite cu otrava contra paraziţilor sunt marcate încă de azi cu atenţionări pentru populaţie. Primarul Neculae Onţanu atrage atenţia părinţilor şi bunicilor care vor ieşi în parcuri, mâine, cu copiii, asupra substanţelor periculoase care vor fi împrăştiate, şi îi roagă să asigure tot sprijinul  echipelor de dezinsecţie.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite