Limba, cultura şi civilizaţia românească, promovate în lume prin cursuri de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bucureşti organizează a 52-a ediţie a Cursurilor de Vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească între 23 iulie şi 5 august 2012, în Bucureşti. Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti este co-organizatorul evenimentului şi în acest an.

Iniţiate în anii `60, la Sinaia, sub patronajul spiritual al marelui lingvist Alexandru Rosetti şi conduse vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu, Cursurile de Vară reprezintă cea mai veche iniţiativă a unei universităţi româneşti de a promova limba şi cultura română în lume.

Deschiderea festivă a celei de-a 52-a ediţii a Cursurilor de Vară are loc astăzi, la ora 17.30, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere, strada Edgar Quinet, nr. 5-7.

În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Liviu Papadima, prorector al Universităţii din Bucureşti şi conf. univ. dr. Oana Chelaru-Murăruş, decanul Facultăţii de Litere.

În acest an s-au înscris participanţi din 15 ţări: Belgia, Bulgaria, Coreea de Sud, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Japonia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Thailanda.

Aceştia vor participa la cursuri practice de limba română (începători, medii sau avansaţi), conferinţe şi workshopuri organizate la Facultatea de Litere.

Programul mai cuprinde vizite la Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Mogoşoaia, Muzeul Satului, Muzeul Naţional de Artă – Galeria de artă contemporană românească, excursii la Sinaia - Castelul Peleş - Braşov, Mânăstirea Horezu, precum şi proiecţii de filme româneşti. În urma cursurilor, participanţii vor susţine, la cerere, un examen de atestare a cunoştinţelor de limba română.

Închiderea oficială şi înmânarea diplomelor a Cursurilor de Vară are loc duminică, 5 august, ora 13.00.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite