La radio, şcoala e altfel: noţiuni muzicale, concerte şi iniţieri în jurnalism, la România Cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul programului naţional "Şcoala altfel", postul de radio România Cultural vine cu “o programă’’ de concursuri, dezbateri, întâlniri cu profesori şi elevii de gimnaziu şi de liceu. Oferta este variată: se vor oferi noţiuni muzicale, concerte, vizite în studiouri, iniţieri în jurnalism.

Sute de elevi bucureşteni sunt invitaţi să participe la sediul postului de radio sau în instituţiile colaboratoare pentru a descoperi o şcoală altfel decât au cunoscut-o până acum. Şi anume una a dialogului între copii, profesori şi specialişti, a spaţiilor deschise, a activităţilor practice, a învăţării prin metode noi, inovative şi distractive.

Programul este variat şi se întinde pe toată săptămâna. Astfel, miercuri are loc "ora de educaţie muzicală în licee". Aceasta se va desfăşura la Şcoala Centrală din Sectorul 2. Binecunoscutul proiect continuă cu ediţia a noua în amfiteatrul liceului. Invitaţi vor fi saxofonistul Cristian Soleanu şi percuţionistul Lucian Maxim. „Ora de educaţie muzicalã în licee" foloseşte limbajul universal al muzicii ca pe o formă facilã şi utilă de comunicare; el se adreseazã elevilor care nu studiazã la liceele sau şcolile de profil şi se dovedeşte un program de succes iniţiat de Postul Radio România Cultural.

În aceeaşi zi, la Palatul Mogoşoaia, un grup de elevi de la şcolile nr. 56 „Jose Marti", nr. 98 "Avram Iancu", nr. 160 „Sf. Treime" va vizita Palatul, apoi va asista la un concert, în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului "drumul spre celebritate", singurul concurs cu caracter interactiv dedicat tinerilor muzicieni. Invitat special la Palatul Mogoşoaia va fi pianista Verona Maier.

Pe 5 şi pe 6 aprilie are loc "Jurnalismul şi efectele sale colaterale", o întâlnire-dezbatere cu elevii de la Liceul de Telecomunicatii şi Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" în care aceştia vor discuta cu realizatorii postului despre cum se "construieşte" un eveniment şi care este gradul de implicare personală a jurnalistului. Tot pe 5 aprilie, copiii de la Şcoala nr. 146 "I. G. Duca" din Sectorul 5 vor primi primele noţiuni despre redactarea unei reviste şcolare pe internet şi care sunt instrumentele folosite la redactarea materialelor jurnalistice din presa virtuală.

În ultima zi a programului, pe 6 aprilie, revine proiectul "Drumul spre celebritate", realizat la Palatul Mogoşoaia. De aceastã dată este invitat Mircea Tiberian - prof. univ. dr. la Universitatea Nationala de Muzica din Bucureşti, iar elevii de la Şcoala nr. 56 „Jose Marti" şi Liceul teoretic „Jean Monet" vor afla informaţii despre jazz-ul românesc.

Ministerul Educaţiei a hotărât, în premieră pentru România, ca între 2 şi 6 aprilie, în şcolile din toată ţara să se desfăşoare programul "Şcoala Altfel". Acesta este un program dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite