Şcoală de un milion de euro din Rahova, abandonată de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Nr. 115, aflată la intersecţia 13 Septembrie cu Trafic Greu, caută elevi pentru a completa cele aproape 14 clase care au rămas fără copii odată cu începerea reabilitării prin programul BEI, în 2009.

Directorul unităţii de învăţământ, Felicia Oprean, a explicat astăzi, cu prilejul unei vizite a primarului Sorin Oprescu, faptul că, înainte de începerea acestor lucrări, la Şcoala 115 învăţau peste 1.000 de elevi, în trei schimburi. În prezent, funcţionează patru clase şi două laboratoare, precum şi spaţiile tehnice.

"Deoarece, din cauza lucrărilor, am funcţionat trei ani în alte spaţii de învăţământ, am rămas fără copii. În prezent, avem 14 clase şi trei laboratoare, dintre care două de clasa I şi una pregătitoare. Ne-am făcut şi un banner şi un site, astfel încât să ne facem cunoscuţi. Deja avem semnale că s-au înscris copii", a declarat directorul şcolii.

Lucrările - care au constat în consolidare, hidro-termoizolare, mansardare şi refacerea instalaţiilor şi a finisajelor interioare - au început în septembrie 2009 şi s-au încheiat de curând. Valoarea totală a contractului pentru reabilitarea şcolii a fost de 920.000 de euro, cu o valoare a dotărilor de mobilier de aproape 80.000 de euro.

Până în prezent, prin programul "Reabilitarea Infrastructurii şcolare din Bucureşti", au fost finalizate lucrările la 65 de şcoli, iar la alte 25 sunt recepţionate parţial. Valoarea totală a programului este de 228,2 milioane euro, din care 112,2 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii, iar 116 milioane de euro, din bugetul local.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite