Canicula face victime. Peste 100 de persoane au căzut în stradă sau au leşinat astăzi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arşita din timpul zilei care a ridicat mercurul din termometre la o maximă de 36 de grade la umbră, a făcut ca mai mulţi oameni să aibe probleme de sănătate. Astfel, până la ora 16.00, s-au înregistrat peste 100 de apeluri pentru oameni căzuţi în stradă sau leşinaţi, numărul acestora reprezentând o treime din totalul urgenţelor.

În intervalul 8.00 - 16.00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov au fost înregistrate 534 de solicitări, dintre care 305 urgenţe.

Din totalul urgenţelor, 59 au fost pentru persoane căzute în stradă sau care au leşinat în spaţii publice, iar alte 52, pentru aceleaşi tip de situaţii, cu deosebirea că starea de rău a survenit la domiciliu, a precizat managerul SABI, Alis Grasu.

Medicii recomandă ca, în zilele caniculare, să fie consumate cât mai multe lichide, respectiv apă, sucuri de fructe, supe de legume, evitându-se băuturile alcoolice şi cafeaua.

De asemenea, sunt recomandate cât mai multe duşuri zilnice şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume.

La nivel naţional, în ultimele 24 ore au fost înregistrate peste 6.000 de apeluri telefonice la serviciile de ambulanţă şi SMURD, numărul persoanelor căzute în stradă fiind de 169, a anunţat, joi, secretarul de stat Alexandru Rafila.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite