România, ţara cu cei mai mulţi copii săraci. Vezi aici clasamentul care ne poziţionează pe primul loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit studiului „Măsurarea sărăciei în rândul copiilor în ţările dezvoltate“, realizat de UNICEF pe un eşantion de 35 de ţări din UE şi OCDE, în România s-a identificat cea mai mare proporţie a copiilor săraci.

Astfel, România ocupă primul loc cu un procentaj de 25,5%, pe locul doi se află SUA cu 23,1%, pe trei Letonia cu 18,7%, urmată de Bulgaria şi Spania, cu 17,8%, respectiv 17,1%, scrie Agerpress.

Raportul UNICEF arată că peste 30 de milioane de copii din cele 35 de ţări dezvoltate trăiesc în sărăcie relativă – care măsoară veniturile familiilor în fiecare din situaţiile din ţările respective.

Experţii ordonează veniturile familiilor dintr-o ţară şi aleg valorile situate la nivelul mediu, astfel că în cazul în care nu este atins un anumit procentaj, ei consideră situaţia ca fiind de sărăcie relative. UE (Uniunea Europeană) stabileşte drept prag 60% din medie, în vreme ce OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) - 50% din medie.

Astfel, în medie, proporţia copiilor care trăiesc în sărăcie este de 17,1% după criteriul OCDE, şi de 23,6% după criteriul Uniunii Europene.
 
Autorul raportului, Peter Adamson, a insistat că rata sărăciei în rândul copiilor este "indicatorul cel mai important pentru o societate, pentru că arată cât de bine sunt apăraţi cei mai vulnerabili dintre cetăţeni".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite