Conflict între edili: primarul Sectorului 2 cere anularea retrocedării policlinicii de pe strada Batiştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a solicitat prefectului să ceară anularea dispoziţiei de retrocedare a clădirii de pe strada Batiştei în care a funcţionat Policlinica numărul 1, susţinând că imobilul este domeniu public al municipiului Bucureşti şi nu trebuia retrocedat.

Imobilul a fost retrocedat la cererea primarului Sorin Oprescu. Astfel, prin emiterea Dispoziţiei numărul 15416 din 23 ianuarie 2012 primarul Capitalei a dispus restituirea în natură, în proprietatea cesionarilor Carmen Marilena Popa şi Lupu Maria, precum şi a moştenitoarei cesionarului Ion Lupu, Valerica Orzaţă, a imobilului situat pe strada Batiştei numărul 18, compus din subsol, parter, un etaj şi pod, precum şi a terenului în suprafaţă de 322 de metri pătraţi, arată un comunicat de presă emis de Primăria Sectorului 2.

"Din documentele Primăriei Sectorului 2 a reieşit faptul că imobilul respectiv aparţine Policlinicii cu plată numărul 1 şi este domeniu public al Municipiului Bucureşti. Prin Hotărârea numărul 6 / 26.01.2006 a Consiliului Local Sector 2 s-a stabilit obligaţia unităţilor sanitare publice de a efectua înregistrarea în evidenţele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 2 din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a dreptului de proprietate publică" a precizat sursa citată, potrivit Mediafax.

În condiţiile în care imobilul din strada Batiştei numărul 18 este domeniul public al municipiului Bucureşti, edilul Sectorului 2 consideră că retrocedarea s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale şi a sesizat Prefectul Capitalei, solicitând sprijin prin promovarea unei acţiuni pentru anularea Dispoziţiei primarului general.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite