Palatul Patriarhiei va îmbrăca haine noi cu bani de la UE, după care va fi deschis publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Patriarhiei, prima construcție din beton armat din țară, va fi reabilitat și modernizat din banii Uniunii Europene. După ce lucrările vor fi gata, clădirea va fi deschisă publicului și își va aștepta primii vizitatori.

După ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare, Palatul Patriarhiei va fi introdus în circuitul public de vizitare, potrivit b365.ro. Costurile de retaurare vor proveni din fonduri europene.

„Acum, ne aflăm în faza de precontractare, dar eu zic că semnăm contractul de finanţare până la sfârşitul acestui an‟, a declarat, pentru b365.ro, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula.

El a adăugat că proiectul de restaurare a clădirii este cel mai mare depus până în prezent, din București, pe Programul Operaţional Regional, Axa 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

De asemenea, tot din fonduri europene vor fi renovate alte cinci monumente-simbol ale Capitalei, și anume Arcul de Triumf, monumentul istoric Casa Cesianu (fost Casino Victoria), Vila Minovici, Observatorul Astronomic Vasile Urseanu și Biserica Sfânta Sofia, pentru care au fost semnate deja contractele de finanţare.

Pentru toate cele cinci proiecte s-a solicitat asistenţă nerambursabilă în valoare de 50,51 milioane de lei, lucrările urmând să fie finalizate în termen de doi ani sau doi ani şi jumătate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite