250 de plângeri penale au fost depuse la nivelul ţării în privinţa organizării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 250 de plângeri penale au fost depuse la parchetele din întreaga ţara, potrivit Realitatea TV. Ar fi vorba de sesizări de fraudă, de organizare a referendumului, de vot multiplu şi alte infracţiuni penale acuzate de cetăţeni.

Procurorii mai au foarte multe sesizări de analizat, având în vedere numărul ridicat de plângeri. Aceştia vor hotărî dacă se va începe urmărirea penală.

Potrivit sursei citate, de obicei, la scrutinuri, s-au înregistrat multe plângeri, dar în final foarte puţine s-au dovedit a fi fondate. Procurorii vor da verdictul final şi vor stabili dacă este vorba de nişte infracţiuni sau doar de răzbunări politice, aşa cum s-a întamplat şi la alte scrutinuri.

Plângerile sunt făcute atât de oameni obişnuiţi direct la parchet sau la poliţie, cât şi plângeri făcute la Biroul Electoral Central de la secţiile de votare.

Procurorii vor decide dacă încep sau nu o urmărire penală în funcţie de cât de complete sunt dosarele făcute şi bineînţeles de numărul dovezilor care pot indica infracţiunea în cauză.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite