Banii înapoi pentru bucureştenii care au cotizat la reabilitarea blocurilor. Locuitorii din sectorul 6 vor primi 20% din valoarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din sectorul 6 care au scos bani din buzunar pentru a-şi anvelopa termic apartamentele vor fi despăgubiţi de autorităţi, în urma unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 6, luată pe 31 iulie 2012.

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în şedinţa de miercuri, 31 iulie 2012, preluarea integrală, de către primăria locală, a cheltuielilor aferente lucrărilor de intervenţie corespunzătoare cotei de 20% ce revine în sarcina Asociaţiilor de Proprietari, a tuturor blocurilor incluse în programul de reabilitare termică.

Astfel, locatarii celor 27 de blocuri care au fost reabilitate înainte de apariţia Hotărârii Consiliului Local din 15 decembrie, anul trecut îşi vor putea primi banii înapoi.

Finanţarea cheltuielilor se va asigura din bugetul local al Sectorului 6, în limita creditelor bugetare aprobate şi a fondurilor rambursabile pentru lucrările de intervenţie ce au, drept scop, creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

„Întrucât se crease o situaţie dezavantajoasă în ceea ce priveşte derularea procesului de reabilitare termică, s-a impus necesitatea unui act reparator prin care să fie aplicat un tratament egal şi nediscriminatoriu între cetăţenii Sectorului 6. Locatarii celor 27 de blocuri îşi vor recupera, astfel, contribuţia de 20% pe care au plătit-o pentru reabilitarea termică”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite