Protest în faţa sediului UDMR din Capitală: în jur de 300 de oameni au manifestat în Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 300 de oameni din Baia de Arieş, Roşia Montană s-au adunat, în această dimineaţă, în faţa sediului UDMR din Centrul Istoric al Bucureştiului pentru a protesta împotriva ministrului demis al Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi.

UPDATE 15.55 Protestatarii au părăsit spaţiul din faţa sediului UDMR de pe strada Lipscani.

UPDATE 15.20 Mulţimea a început să se răsfire. Unul dintre jandarmi a declarat că, cel mai probabil, protestatarii vor pleca acasă în curând.

UPDATE 15.00 Protestatarii au venit cu pancarte şi lozinci cu mesaje dure împotriva lui Attila Korodi. Pe pancarte sunt scrise mesaje de genul "Aur pentru ţară, Korodi ieşi afară!" sau "Korodi, groparul locurilor de muncă". Protestul minierilor este aprobat până la ora 18.00. Manifestanţii sunt păziţi de aproximativ 20 de jandarmi.

Oamenii, minieri sau rude ale unor minieri, îi reproşează acestuia că a închis proiectul minier şi că ei nu au unde să mai lucreze. Protestatarii sunt însoţiţi de jandarmi şi aşteaptă un răspuns din partea unui reprezentant al Uniunii Democrate Maghiare din România.

Toţi cei prezenţi au venit din Roşia Montană, fiind nemulţumiţi din cauza încetării exploatărilor miniere. Aceştia suţin că nu mai au niciun venit şi că vor muri de foame.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite