Ce ne pregătesc autoritățile bucureștene pentru sărbătorile pascale: aproape 7.000 de polițiști vor avea grijă de enoriași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Paștelui, aproape 7.000 de agenți din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București vor împânzi Capitala pentru a menține siguranța și liniștea publică, cu ocazia desfățurării manifestărilor religioase prijeluite de sărbătoarea Paștelui.

Peste 6.900 de polițiști vor asigura siguranța și liniștea publică în perioada 11-16 aprilie, când vor avea loc numeroase manifestări religioase cu ocazia Paștelui. În acest context, numărul agenților a fost suplimentat, cu scopul de a asigura cetăţenilor un climat de linişte şi siguranţă publică în zonele adiacente lăcaşurilor de cult, în zonele folosite pentru agrement, în zona staţiilor R.A.T.B. şi de metrou, gări, aerogări, pieţe, târguri, precum şi pe arterele de ieşire sau intrare din sau în Bucureşti.

Traficul va fi fluidizat și monitorizat din elicopter

Astfel, Poliţia Capitalei va acţiona pentru menţinerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare ale manifestărilor religioase, asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră, fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-a identificat în anii precedenţi necesitatea organizării unor măsuri suplimentare pentru siguranţa traficului rutier.

Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea  persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.

De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se vor monitoriza fluenţa traficului rutier pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă bucureştenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii
conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face următoarele recomandări cetăţenilor:
 
-să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă  autovehicule;
-să achiziţioneze produsele specifice acestei perioade numai din locurile special amenajate şi doar de la comercianţii autorizaţi în acest sens;
-să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
-să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
-în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie, sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112;
-să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite