Doi escroci care închiriau apartamente cu acte false au fost prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspecţii făceau afaceri imobiliare ilegale cu apartamente din Bucureşti. După ce se întâlneau cu clienţii pentru a întocmi contractul de închiriere, le luau avansul şi dispăreau cu banii.  

Poliţiştii din cadrul Secţiei 18 Poliţie, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Poliţia Sectorului 5 au urmărit, timp de o lună, activitatea infracţională pe linia înşelăciunilor imobilare a doi bărbaţi de 50 de ani din Bucureşti. Cei doi ofereau spre închiriere imobilele în care locuiesc, prin anunţuri imobiliare publicate în ziar.

Cu toate că apartamentele nu le aparţineau, încasau diferite sume de bani cu titlul de avans de la potenţialii chiriaşi, după care, sub diferite pretexte, se sustrăgeau de la încheierea contractului de închiriere în formă scrisă, fără a restitui sumele primite.

În cursul zilei de azi, în baza unor autorizaţii emise de Judecătoria Sectorului 5, poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au efectuat percheziţii la două adrese din Bucureşti, ocazie cu care i-au depistat pe cei în cauză şi au ridicat mai multe înscrisuri.

Cei doi infractori au înşelat în acest mod nouă persoane. Prejudiciul, în valoare totală de 11.275 de lei, nu a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 18, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar suspecţii sunt reţinuţi, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu propunere de arestare preventivă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite