Atenție, șoferi! Polițiștii ies la vânat de conducători auto indisciplinați. Află cu ce vor să te prindă agenții rutieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 3 – 16 septembrie, Brigada Rutieră Bucureşti va demara o acțiune care va viza conducătorii de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare prin locurile special amenajate şi semnalizate.

A doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Bucureşti este neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate. Permanent, în această perioadă, vor fi desfăşurate acţiuni de impune a legii, pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile nerespectării acestei prevederi legale.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului, se sancţionează conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu 4 – 5 puncte amendă (280 – 350 de lei) şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care săvârşesc această abatere, poliţiştii rutieri vor acţiona în trafic, folosind pentru filmare şi aparatura tehnică montată pe echipajele din dotare. Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite