UPDATE Pichetarea Federaţiilor din Învăţământ "Spiru Haret": 67 de oameni s-au adunat în faţa Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul Sindicatului Salariaţilor din Învăţământ – Bucureşti, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, s-a desfășurat astăzi, între orele 12.00 şi 14.00, adunarea participanţilor având loc cu începere de la ora 11,30.

UPDATE 16.30  67 de părinţi şi profesori au fost astăzi la acţiunea de protest împotriva ordinului guvernului cu privire la clasa pregătitoare. Cei prezenţi au semnat, în faţa Ministerului Educaţiei, un memoriu în care s-a cerut suspendarea ordinului guvernamental de a introduce clasa pregătitoare. "Am încercat să ne întâlnim cu reprezentaţi ai ministerului, dar aceştia au avut pe agendă o altă întâlnire cu nişte ONG-uri şi nu am putut sta de vorbă despre clasa zero" a explicat purtătorul de cuvânt al federaţiei, Marius Nistor. 

Potrivit preşesindetului FSI "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, în jur de 100 de profesori şi părinţi, deopotrivă, au anunţat că vor picheta sediul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Motivul pentru care protestează este ordinul de guvern pentru clasa pregătitoare cu care aceştia nu sunt de acord. De asemenea, Isvoranu a mai explicat că o reformă de acest gen nu este o idee rea, doar că implementarea ei necesită un studiu aprofundat şi că nu poate fi făcută la repezeală.

"Nu suntem noi împotriva unei astfel de reforme. Problema este că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru implementarea clasei pregătitoare. Nu există destule fonduri, bugetul pentru învăţământ este de 2,7%, cel mai mic din ultimii ani, iar grosul cheltuielilor este pasat către administraţiile locale care, în majoritatea lor, abia au bani să-şi plătească cheltuielile curente" a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro preşedintele federaţiei.

Acesta a mai precizat că, în acest moment, purtătorul de cuvânt al Federaţiei, Marius Nistor, se află la Primăria Capitalei, pentru a obţine aprobare pentru protest. "Nu avem încă aprobare pentru pichetare, dar nu cred că vor fi probleme în obţinerea ei. La nivel de minute lucrurile ar trebui să se rezolve" a încheiat Gheorghe Isvoranu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite