Bucureştenii trăiesc mai bine decât berlinezii! Vezi care e cel mai mare venit din Europa, pe cap de locuitor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsul Intern Brut al fiecărui bucureştean a fost în 2009 de 26.000 de euro, după ajustarea cu puterea de cumpărare, arată un studiu Eurostat. Iar această valoare reprezintă 111% din media UE.

Astfel, Bucureştiul depăşeşte capitale ca Budapesta, Varşovia sau chiar Berlin. Totuşi, această valoare nu este relevantă, întrucât raportarea datelor statistice este disproporţionată în Capitală, în raport cu distribuţia reală. Media naţională este de 11.000 de euro, adică doar 47% din media UE, mai jos plasându-se doar Bulgaria.

A doua regiune ca putere de cumpărare după Bucureşti este regiunea de Vest (51%), urmată de Centru (46%), Nord-Vest (43%), Sud-Muntenia (40%), Sud-Est (38%), Sud-Vest Oltenia (36%) şi Nord-Est (29%). Potrivit studiului, cei mai bogaţi ar fi locuitorii din Londra, cu un PIB de 3,3 ori mai mare decât media UE.

De altfel, majoritatea regiunilor din ţara noastră se află printre cele mai sărace 20 de zone din Uniunea Europeană, şase regiuni din România fiind clasate cu titlul de „zonele cele mai sărace din UE", potrivit raportului realizat de Eurostat, în care s-au analizat patru ţări din Europa de Est: Bulgaria, România, Polonia şi Ungaria.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite