O nouă statuie, pe soclul din Piaţa Presei. Lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti, întrupate într-o vidră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, începând cu ora 19.00, Piaţa Presei Libere va găzdui, în cadrul „Proiect 1990", vernisajul sculpturii „Hidra" semnată de Costin Ioniţă. Este o statuie prin care artistul încearcă să ilustreze totala lipsă de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.

Sculptorul Costin Ioniţă a decis să ilustreze, totala lipsă de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti, printr-o uriaşă Hidră. Desprinsă din fostul regim comunist, Hidra pare de neoprit şi de neînvins.

Artistul susţine că sculptura subliniază faptul că această clasă politică, sub orice culoare politică ni se arată, rămâne caracterizată, în primul rând, de lipsa interesului faţă de cei pe care îi conduce şi a conştiinţei.

„Proiect 1990" marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990.

Iniţiatorul „Proiect 1990" este Ioana Ciocan, asistent doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Sculptura lui Costin Ioniţă este cea de-a doisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990" de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite