Cauţi o locuinţă în Bucureşti? Chiriile apartamentelor din Capitală au scăzut cu până la 10% faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa bucureşteană a închirierilor a continuat să scadă în primele şase luni ale acestui an pe segmentul apartamentelor vechi, arată un studiu anunturiparticulari.ro.

Studiul arată că există două tendinţe pe piaţa imobiliară din Capitală. Pe de-o parte, se observă o stabilizare a chiriilor la garsoniere şi la apartamentele de două camere, cu scăderi de maxim 2%.

De cealaltă parte, piaţa a înregistrat fluctuaţii mai mari în cazul apartamentelor de trei şi patru camere, cu scăderi de 10%, respectiv 4%, pe interval de şase luni.

În privinţa ofertei imobiliare, aceasta se menţine în prima jumătate a anului la un nivel similar celui de anul trecut. Astfel, din luna ianuarie 2012 şi până la finalul lui iunie, proprietarii au scos pe piaţă aproximativ 12.500 de unităţi, conform datelor anunturiparticulari.ro.

În ceea ce priveşte metodologia studiului, analiştii au ţinut cont de următoarele aspecte:

-analiza a luat în calcul numărul de oferte nou apărute şi nu toate ofertele existente deja pe piaţă
-preţul mediu este cel de strigare, cel anunţat iniţial de proprietar, nu preţul efectiv de tranzacţionare
-pentru studiul prezentat mai sus, analiştii anunturiparticulari.ro susţin că au monitorizat toată presa scrisă centrală (Romania Libera, Bursa, Anuntul Telefonic, Anuntul AZ, Libertatea etc.) cât şi cele mai mari site-uri cu anunţuri imobiliare (anunturiimobiliare.ro, imobiliare.ro, imobiliare.net, bizimobiliare.ro etc.)
-sunt excluse din statistică ofertele agenţiilor imobiliare pe baza unei metodologii proprii anunturiparticulari.ro
-sunt excluse din statistică apariţiile multiple
-sunt luate în calcul numai anunţurile care apar pentru prima dată în presă sau pe Internet, deci numai ofertele scoase pe piaţă în perioada monitorizată
-preţul mediu este calculat pe tot oraşul Bucureşti, indiferent de zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite