Piaţa imobiliară, într-un nou prag minim: apartamentele cu două camere, cele mai ieftine din ultimii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piata închirierilor din Capitală a atins, în luna martie, un minim istoric pe segmentul apartamentelor de două camere, anunţă un raport făcut de anunturiparticulari.ro.

Astfel, noul prag anunţă o medie de 315 euro pe lună pentru apartamentele cu două camere din Bucureşti. Anunţuriparticulari.ro consemnează acest prag ca fiind cel mai scăzut nivel din 2007 până în prezent.

Totodată, sursa citată anunţă o dinamică ridicată pe piaţa închirierilor la început de primăvară, cu oscilaţii între -5% şi +2% pe toate segmentele, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Pe lângă minimul istoric pentru apartamentele de două camere, s-au consemnat stagnări la chiria garsonierelor, dar şi creşteri pe segmentul apartamentelor de trei şi patru camere.

Martie pare să fi fost un interval calm pentru piaţa garsonierelor care dă semne de stabilizare de la o lună la alta. De la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat doar uşoare nuanţe de creştere sau de scădere, chiria medie de strigare fiind în jurul valorii de 230 euro. De altfel, şi diferenţa pe un interval de 12 luni este infimă, de doar - 2 euro, echivalentul a aproximativ 1%.

Început de primăvară energic pe piaţa imobiliară

Puse sub presiunea unui număr mare de oferte nou apărute pe piaţă în martie, chiriile la apartamentele de două camere au scăzut la o medie de 315 euro/ lună, atingând astfel un nou prag minim. Un nivel similar s-a mai înregistrat în luna august 2011, perioada concediilor fiind atunci o explicaţie pentru această scădere. Comparativ cu luna martie a anului trecut, vorbim de o scădere de 5%.

Începutul de primăvară pe segmentul închirierilor imobiliare a fost unul energic, cu fluctuații în ambele sensuri. Astfel, pe segmentul închirierilor de 3 şi 4 camere, înregistrăm un nivel crescut cu 2% în comparaţie cu luna martie 2011.

Pentru apartamentele de 3 camere, chiria medie solicitată de proprietari în luna proaspăt încheiată a fost de 466 euro, cu 10 euro mai mult decât în urmă cu un an, dar la aproximativ acelaşi nivel cu începutul anului 2012, când chiria medie se învârtea în jurul valorii de 469 euro.

Tot de creşteri vorbim şi pe segmentul apartamentelor de 4 camere. Cu un nivel mediu al chiriei la strigare de 724 euro/ lună, consemnăm o variaţie de +2% faţă de martie 2011, dar şi de +10% faţă de pretenţiile emise de proprietari în urmă cu doar o lună.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite