Pianistul Horia Mihail: Vestea dispariţiei premature a Mihaelei Ursuleasa mă întristează profund

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianistul Horia Mihail a declarat că vestea dispariţiei premature a Mihaelei Ursuleasa îl întristează profund şi că este mâhnit de faptul că aceasta "a pierdut atât de devreme lupta cu problemele ivite din cauza presiunii create de o carieră internaţională strălucită".

"Am cunoscut îndeaproape primii ei ani de formare ca muzician şi ca om, fiind colegi ai aceleiaşi profesoare de pian din Braşov, doamna Stela Dragulin, cea care ne-a călăzuit primii paşi atât în tainele pianului, cât şi în ceea ce înseamnă viaţa unui solist concertist. În primii ani de şcoala, Mihaela părea o fetiţă ca oricare alta, atâta vreme cât nu se afla la pian. Când începea însă să cânte, se transforma subit: devenea un mic artist, exuberanţa, sensibilitatea şi uşurinţa tehnică cu care mânuia instrumentul înmărmurindu-i pe profesori şi provocând deseori invidia unora dintre colegi. Îmi amintesc de primele ei concerte la Braşov, apoi de debutul la Bucureşti cu Orchestra Naţională Radio, succese ce au propulsat-o imediat în rândul soliştilor de renume din România", a declarat pentru Mediafax Horia Mihail.

"Sunt mâhnit de faptul că a pierdut atât de devreme lupta cu problemele ivite din cauza presiunii create de o carieră internaţională strălucită. Mă mâhneşte şi mai mult faptul că abia acum, după ce nu mai este printre noi, devine «cap de afiş» al ştirilor din media românească, marile ei succese internaţionale trecând de cele mai multe ori neobservate. Oare câţi artişti, oameni de cultură, oameni de ştiinţă, mari personalităţi cu cariere internaţionale impresionante, toţi originari din România, rămân necunoscuţi la ei acasă? Păcat", mai spune Horia Mihail.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena, joi, de către impresara artistei, Andreea Butucariu.

Potrivit wien.orf.at, poliţia austriacă exclude ipoteza de sinucidere sau crimă în cazul decesului pianistei române Mihaela Ursuleasa, la vârsta de 33 de ani, indicând drept cauză probabilă o "hemoragie cerebrală" sau o "căzătură fatală".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite