Evaziune de 10 milioane de lei în Capitală: un bărbat făcea afaceri ilegale cu utilaje agricole importate din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei percheziţii au loc în Capitală şi în judeţul Ilfov, fiind vizat un bărbat suspectat de evaziune fiscală în valoare de 10 milioane de lei. Acesta făcea afaceri ilegale cu utilaje agricole sau macarale, importate din Germania prin intermediari.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 5 efectuează, în această dimineaţă, trei percheziţii în Capitală şi în judeţul Ilfov, fiind vizat o persoană suspectată de eveziune fiscală.

Bărbatul urmărit acţiona prin intermediari. Acesta îi plătea cu 200 de euro pentru fiecare cursă, pentru a importa, prin intermediul lor, utilaje agricole, autovehicule de transport persoane, macarale şi maşini de salubrizare din Germania.

Odată ce intermediarii ajungeau în ţară cu maşinăriile, bărbatul falsifica actele pentru a părea că ar fi cumpărat marfa de la alte firme şi astfel, beneficia de deducere de TVA.

Acesta a cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei.

"Suspectul este acuzat de evaziune fiscală, iar dacă va fi găsit vinovat,riscă până la opt ani de închisoare", a explicat Alexandru Niculae, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Capitalei.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite