O rețea de „bancheri“ trăgea țepe de zeci de mii de euro direct din închisoare. Află cum îi fraiereau pe bucureșteni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii percheziționează, pe parcursul zilei de astăzi, mai multe locuințe din Capitală și alte șapte județe. Agenții vizează 33 de infractori, dintre care zece se află în penitenciar, care înșelau oamenii, convingându-i că au câștigat diverse premii.

Mascații au organizat 20 de razii în București și alte șapte județe, având în vizor 33 de persoane acuzate de înșelăciune, prejudiciul fiind de peste 200.000 de lei, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Pușcăriaș, „director de bancă“

Christian Ciocan a explicat cum acționau infractorii. Cei zece membri ai rețelei aflați în închisoare jucau rolul angajaților unei bănci, de la un simplu funcționar până la directorul instituției financiare.

Aceștia îi sunau pe oameni și îi convingeau că au câștigat premii substanțiale, de obicei mașini de lux. Le spuneau că trebuie să aibă o anumită sumă în cont pentru a putea să-și revendice premiul și stăteau cu ei la telefon până când ajungeau la sediul băncii.

După ce oamenii puneau banii pe card, membrii rețelei care se aflau în libertate le goleau cardurile bancare, lăsându-i pe păgubiți cu ochii în soare. 

Percheziţiile au loc atât în Capitală, cât şi în alte şapte judeţe, printre care Bistriţa-Năsăud, Cluj, Timiş și Satu Mare.

La acțiunea pentru destructurarea acestei grupări infracționale participă polițiști ai structurilor de combatere a criminalității organizate.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite