Corupţie la gratiile puşcăriei. Şeful de secţie de la Penitenciarul Rahova, acuzat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer de la Penitenciarul Rahova a fost deferit justiţiei, într-un nou dosar, după ce ar fi cerut şi primit bani de la un condamnat pentru a nu-i confisca telefonul mobil. Gardianul este judecat pentru fapte similare şi în alte dosare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Virgil Mihuţ, ofiţer şef de secţie (cu gradul de subcomisar) în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, pentru infracţiunea de luare de mită.

Potrivit DNA, în 21 martie 2011, inculpatul Mihuţ Virgil, subcomisar de penitenciare şi şef al Secţiei a VI-a din cadrul Penitenciarului Rahova, a pretins şi primit, prin intermediar, de la o persoană încarcerată în Penitenciarul Rahova, suma de 1.000 lei.

Banii erau pentru ca acesta să nu-şi îndepliniească obligaţiile de serviciu cu privire la sesizarea faptului că persoana de la care primise banii deţinea un telefon mobil în camera de detenţie.

În vederea confiscării, procurorii au pus sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului.

Virgil Mihuţ a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Bucureşti al DNA pentru fapte similare, în 9 februarie 2012.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite