Pasajul Pipera se deschide în ajun de Paşte! Motivul întârzierii: Enel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a avansat un nou termen pentru deschiderea Pasajului Pipera. Potrivit lui Oprescu, bretelele laterale de lângă pasaj nu au fost finalizate până acum din cauza lucrărilor pe care le mai au de făcut cei de la Enel la reţelele electrice.

Astfel, potrivit primarului general, Pasajul Pipera ar urma să fie deschis circulaţiei în aproximativ 3 săptămâni. „În momentul când am terminat locala din partea dreaptă care merge spre Pipera, adică e chestiune de 2-3 săptămâni, i-am dat drumul. Cam în 3 săptămâni eu sper să se circule", a spus primarul Capitalei.

Sens giratoriu pe Caramfil

Potrivit lui Oprescu, bretelele laterale de lângă pasaj nu au fost finalizate până acum din cauza lucrărilor pe care le mai au de făcut cei de la Enel la reţelele electrice. Primarul Capitalei a mai arătat că pasajul nu putea fi deschis fără terminarea arterelor laterale de lângă pasaj şi a mai anunţat că la intersecţia Şoselei Pipera cu strada Nicolae Caramfil va fi amenajat un sens giratoriu.

„Nu puteam să dau drumul pe Barbu Văcărescu să intre pe aceeaşi bretea, în dublu sens, încărcându-i pe ăia care vin din zona Caramfil. La Caramfil trebuie să modificăm intersecţiile, dar asta o facem acum, nu după ce dăm drumul, pentru simplul motiv că intrarea către Aviatorilor va reprezenta un conflict de circulaţie şi atunci probabil că vom face un mic sens giratoriu ca să putem să circulăm fără conflicte de circulaţie până când suntem noi gata cu strada din spate care asigură debuşeul maşinilor care vin din oraş", a spus Oprescu.

Lucrările au început în august 2010

Pasajul Pipera va supratraversa intersecţia Căii Floreasca cu strada Avionului şi pe cea dintre Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Av. Alexandru Şerbănescu. Lungimea totală a pasajului va fi de aproape 700 de metri, din care podul propriu-zis va avea 474,40 de metri, iar cele două rampe - 136, respectiv 88 de metri. Pasajul va avea câte două benzi pe sens cu o lăţime de câte 3,50 de metri, mărginite pe exterior de trotuare de serviciu, de câte un metru lăţime.

Proiectul a vizat şi lărgirea Şoselei Pipera la şase benzi, faţă de patru câte sunt în prezent, de la intersecţia acesteia cu străzile Elena Caragian şi Moeciu şi până la actualul pasaj suprateran Pipera-Tunari, pe o lungime de 1.658 metri. Cele trei benzi vor fi separate de un scuar cu verdeaţă. Totodată, pe ambele părţi ale pasajului au fost prevăzute bretele rutiere cu câte două benzi de circulaţie, late fiecare de câte 3 metri.

Lucrările au început în luna august 2010 şi sunt executate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strenbau GmbH Co KG. Valoarea contractului este de 106.022.831,34 lei cu TVA. Oprescu a mai anunţat mai întâi ca termen pentru finalizarea pasajului luna octombrie a anului trecut, iar ulterior sfârşitul lui 2011.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite