Plantaţi mai mulţi copaci! Vino să ajuţi şi poţi avea copacul tău în Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au întâlnire în Parcul Tineretului, nu doar pentru o ieşire la iarbă verde, ci pentru a planta copaci. Evenimentul este organizat de 3 studenţi la ASE, joi la ora 11, şi promovat pe facebook, unde aproape 100 de invitaţi deja şi-au anunţat participarea.

Tinerii organizatori ai evenimentului „Mai mult verde  în Parcul Tineretului” vor să planteze peste 500 de copaci ornamentali până la ora 13, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Toţi bucureştenii care vor acepta invitaţia vor primi, pentru munca lor, o diplomă de voluntariat, limonadă, prăjituri şi flori.

Până azi, putem să ne alegem şi să comandăm pomul pe care-l vom planta, din lista de specii a sponsorilor acţiunii. Un copac ornamental de 1-2 metri costă 24 de lei, toţi doritorii vor putea să "adopte" unul, de mâine, în Parcul Tineretului.

Andrei Varban este student în anul al III-ea la Administrarea Afacerilor şi organizează evenimentul împreună cu colegii lui din anul al II-lea, George Boscănean şi Andra Cernica; al patrulea "muschetar" al acţiunii iniţiate este Roxana Alexandru, elevă la "Mihai Viteazu". Au început cu câteva cunoştinţe cărora le-au solicitat ajutorul, au scris mesaje proprietarilor de pepiniere, au reuşit să mobilizeze chiar şi cofetării pentru răsplata dulce de la sfârşitul muncii.

Cei patru tineri bucureşteni s-au împrietenit la acţiuni de voluntariat şi vor să îşi înfiinţeze anul acesta propriul lor ONG, axat pe acţiuni destinate "înverzirii" oraşului. Cel mai probabil, numele organizaţiei va fi acelaşi cu al site-ului pe care îl au deja, copaculmeu.ro. Nu au de gând să se oprească aici cu evenimentele destinate parcurilor din Capitală: în octombrie vor planta în jur de 1.000 de copaci în parcul din Drumul Taberei.

Aceasta este a doua acţiune de mobilizare la plantat copaci organizată de tineri, după ce, anul trecut, Parcul Izvor  a fost înfrumuseţat cu ajutorul a 200 de voluntari mobilizaţi, care au pus mâna pe sapă pentru mai mult verde în Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite