Parcul Operei, refăcut cu 7,8 milioane de lei. Află în ce s-au investit banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transformare Grădina publică din vecinătatea Facultăţii de Drept s-a schimbat la faţă. Aici au fost amenajate spaţii de joacă pentru copii, o fântână arteziană şi montate aparate de sport pentru adulţi.

Parcul Operei din sectorul 1 a fost renovat cu o investiţie de 7,8 milioane de lei. Lucările au început în toamna anului trecut şi s-au finalizat în weekend.  Spaţiul de 3,5 hectare a primit funcţionalităţi noi.

Toate aleile au fost refăcute. Au fost montate 100 de bănci, coşuri de gunoi şi amenajată o fântână arteziană cu trei jeturi în jurul căreia mai pot fi găsiţi unii dintre puţinii copaci seculari care au supravieţuit în Bucureşti din perioada Micului Paris. În plus, o pădure cu peste 200 de arbori și aproape 800 de arbuşti infrumuseţează zona.

Puţini bucureşteni ştiu că în spatele acestui parc stă o poveste interesantă şi totodată controversată. Cu mulţi ani în urmă, prin mijlocul lui, îşi avea cursul râul Dâmboviţa. Plecând de la această poveste, vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni.

De-a lungul acestuia, se găsesc 7.000 de bucăţi de papură sălbatică, plantă care a existat în trecut pe malul Dâmboviţei iar în tot parcul au fost montate piese de mobilier urban unicat. Pentru a reaminti şi pune în valoare istoria parcului, urbaniştii au decis ca, legenda populară a Dâmboviţei şă fie povestită vizitatorilor acestui parc pe un panou informativ.


Copiii au la dispoziţie spaţii de joacă dotate cu leagăne

image

Primăria Sectorului 1 a mai amplasat în parc zone de joacă pentru copii şi aparate de fitness pentru adulţi. Astfel, vizitatorii parcului pot face exerciţii fizice în aer liber, gratuit, pe baza conceptului de grădină “în mişcare”.

„Este păcat să nu scoatem în evidență imaginea clădirilor care au o valoare arhitectonică inestimabilă cu care ar trebui să ne mândrim. Pe de altă parte, acest parc va fi o încântare pentru bucureșteni pentru că oferă prilejul ca, înaintea oricărui spectacol, să poată petrece câteva clipe într-un loc menit să ne umple sufletele de pace și liniște.”, a explicat Radu Popa, director general al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB).
Istoria parcului

Acum o sută de ani, în această zonă era periferia oraşului dar, în jurul anilor ’20, odată cu ridicarea Facultăţii de Medicină, a Şcolii Veterinare şi a Institutului Bacteriologic au fost construite vile somptuoasele în împrejurimi care au dat personalitate cartierului. Tot atunci, cursul Dâmboviţei a fost mutat, iar la intersecţia dintre strada Dr. Rainer, bulevardul Eroilor Sanitari şi Splaiul Independenţei, a apărut o grădină cochetă, numită, Parcul Eroilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite