Pe “aeroportul săracilor” vor ateriza de cinci ori mai puţini oameni ca anul trecut. Află câte avioane mai ajung pe Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul pasagerilor care decolează sau aterizează pe Aeroportul Băneasa s-a redus seminificativ după ce cursele low-cost operate de companiile Wizz Air şi Blue Air au fost mutate pe Aeroportul Otopeni, la 25 martie. 

Conform jurnaliştilor de la Ziarul Financiar, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti susţine că pe Băneasa se înregistrează, în medie, zilnic, 25 de aterizări şi decolări, în comparaţie cu aproximativ 70 de mişcări înregistrate zilnic anul trecut.

După mutarea operatorilor low cost din Otopeni, 40%, din traficul înregistrat zilnic, au fost zboruri private, iar 44% zboruri-şcoală, 7,5% au fost zboruri tehnice şi doar 2,5% zboruri de tip ambulanţă. Numai 6%  din traficului aeroportului revine din tranzitarea unor curse cargo, umanitare, militare, sau zboruri oficiale.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti estimează că până la sfârşitul anului 2012, Aeroportul Otopeni va fi tranzitat de peste 480.000 de pasageri, cifră ce reprezintă doar a cincea parte din traficul înregistrat pe acelaşi aeroport în 2011, respectiv 2.4 milioane de pasageri.

Pentru această estimare, trebuie ţinut seama că în primele trei luni ale anului 2012, cele două companii de low cost au operat curse zilnice pe Aeroportul Otopeni, lucru ce a asigurat un procent destul de mare din traficul estimat pentru acest an.

Aeroportul Băneas a a fost construit în anul 1920 şi a devenit în ultimii 10 ani cel mai important hub pentru zborurile low cost din România. Dacă în 2002 pe acest aeroport se înregistrau doar 30.000 de pasageri, zece ani mai târziu au fost înregistraţi de 80 de ori mai mulţi călători, cifra ajungând la 2,4 milioane.

În 25 martie, 2012, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti şi Ministerul Transporturilor au decis închiderea aeroportului pentru cursele low-cost transformând acest aeroport într-unul destinat exclusiv zborurilor private, de şcoală sau de urgenţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite