Anuala de Arhitectură din Bucureşti a ajuns la a X-a ediţie. Vezi ce proiecte vor fi celebrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Artă Contemporană va găzdui anul acesta a X-a ediţie a Anualei de Arhitectură din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Anuala de Arhitectură din Bucureşti va avea loc anul acesta în perioada 1 -12 iunie şi va aduce în faţa publicului din Capitală lucrări a căror valoare cumulată depăşeşte suma de 50 de milioane de euro.

Toate lucrările care au fost înscrise în concurs au fost realizate pe parcursul ultimului an de arhiotecţi consacraţi dar şi de tineri debuntanţi. Anuala va include o sută de proiecte rezidenţiale, clădiri publice şi amenajări urbanistice. La acestea se adaugă cărţi de specialitate, studii şi proiecte care concurează la diverse secţiuni din concurs. Totalul proiectelor jurizate la ediţia din acest an va include un total de 200 de proiecte.

"Ne concentrăm atenţia asupra valorilor spaţiului arhitectural şi a posibilităţilor de ameliorare a calităţii vieţii urbane prin arhitectură. Ne dorim în acelaşi timp să deschidem un dialog cu publicul larg, care are nevoie de educaţie în arhitectură şi care trebuie să se implice mai mult în a înţelege importanţa arhitecturii în viaţa lor de zi cu zi, dar şi în dezbaterile şi manifestările publice pe această temă", a declarat într-un comunicat Mircea Ochinciuc, preşedintele OAR Bucureşti.

Cei ce sunt interesaţi de acest eveniment vor beneficia de intrare liberă pentru toate expoziţiile şi evenimentele cuprinse în Anuala de Arhitectură.

Ediţia 2012 va pune accentul pe eco arhitectură şi pe rolul arhitectului în definirea spaţiului şi a stilului de viaţă. Tema eco a fost inspirată de tendinţele internaţionale în arhitectură, dar şi de noile directive ale Uniunii Europene referitoare la eficienţa energetică a construcţiilor, se arată în comunicat.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite