Scoala Centrală îşi deschide porţile, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Nopții Muzeelor-2012, în data de 19 mai, la inițiativa Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, Școala Centrală din Bucureşti îşi deschide în premieră porţile publicului larg printr-o serie de evenimente.

ARCEN dă startul „Nopţii Albe de la Pensionatul domnesc de fete” începând cu ora 20.00. Participanţii vor avea parte de tururi-ghidate speciale ale Şcolii Centrale, în limbile română, franceză şi engleză, care vor cuprinde istoria monumentului ridicat de arhitectul Ion Mincu, informaţii despre particularităţile stilului neoromânesc în arhitectură, dar şi poveşti ale domnişoarelor secolului XIX-XX, toate absolvente ale „Pensionatului domnesc de demoazele” din Bucureşti.

În plus, oaspeții se vor putea răcori în grădina interioară a Școlii Centrale cu ceai de lămâie după rețeta originală a școlii, în acordurile cvartetului Bella Musica de la Teatrul Naţional de Operetă ”Ion Dacian”.

Spre bucuria doamnelor și domnișoarelor, va exista și o expoziție cu vânzare de pălării originale de la finalul secolului al XIX-lea, aparținând colecționarei Raluca Alexandru.

În cadrul evenimentului „Noapte Albă la Pensionatul domnesc de fete” voluntarii ARCEN vor lansa şi Campania „Statuie pentru Ion Mincu”, cu ocazia centenarului arhitectului român. Campania îşi propune să strângă, până la finalul anului 2012, fondurile necesare realizării unei statui a lui Ion Mincu în faţa monumentului istoric Şcoala Centrală, lucrarea urmând a fi executată de artistul Virgil Scripcariu.

Evenimentul este cu intrare liberă şi va dura pana la ora 01.00. 

Eveniment realizat în colaborare cu Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite