Un avocat bucureştean a fost trimis în judecată pentru că a cerut 100.000 de euro mită unui traficant de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada februarie – martie 2012, avocatul Radu Eugen Alexandru, avocat în Baroul Bucureşti, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a pretins de la un traficant de droguri suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi, în ideea de a-i reduce pedeapsa de 15 ani de închisoare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – martie 2012, la solicitarea inculpatului Banea Nicuşor – Dorin, inculpatul Radu Eugen Alexandru, avocat în Baroul Bucureşti, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a pretins de la un denunţător suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri. Conform înţelegerii dintre cei doi inculpaţi, suma de 100.000 de euro urma să fie împărţită între Radu Eugen Alexandru şi Banea Nicoşor – Dorin.

La data de 8 martie 2012, inculpatul Radu Eugen Alexandru a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 29 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Eugen Alexandru pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 135/VIII/3 din data de 9 martie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite