Investiţii cu fonduri europene. Ministerul Mediului, Municipalitatea şi ANAR au semnat un protocol pentru modernizarea canalizării din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 milioane de euro din fonduri europene vor fi folosiţi pentru lucrările de consolidare a casetei râului Dâmboviţa, reabilitarea reţelei de canalizare şi a principalelor canale colectoare, dacă protocol tripartit încheiat între municipalitate, ministerul Mediului şi "Apele Române" astăzi va fi aprobat de UE.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale "Apele Române" au semnat astăzi un protocol de colaborare prin care vor fi finanţate lucrările de îmbunătăţire a reţelei de canalizare, de reabilitare a principalelor canale colectoare ale râului Dâmboviţa, cu implicaţii directe şi pentru staţia de epurare de la Glina.

Valoarea proiectului este de 353 de milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial pentru Mediu Axa 5.

Banii, accesaţi în două etape

Banii vor fi accesaţi în două etape, prima dintre tranşe fiind de 258 de milioane de euro, cea de-a doua de 95 de milioane de euro.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a arătat că până la sfârşitul lunii septembrie 2012 cererea de finanţare pentru prima tranşă va fi trimisă la Bruxelles, ministrul precizând că este vorba de operaţiuni juridice normale pentru un asemenea proiect.

Lucrările constau în consolidarea casetei râului Dâmboviţa, Lacul Morii şi zona Tânganu. "Trebuie să vă imaginaţi faptul că râul Dâmboviţa este exact ca un canal deschis în care nu mai are loc drenajul natural. Prin aceste lucrări hidrotehnice se rezolvă drenajul aluviunilor prezente în acest râu", a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, după semnarea protocolului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite