Metrorex deschide geamurile la metrou: Trenurile Bombardier vor fi dotate cu ferestre rabatabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de transport Metrorex a demarat programul de instalare a ferestrelor rabatabile în locul celor fixe la trenurile de tip Bombardier, pentru a spori confortul călătorilor.

Înlocuirea ferestrelor fixe cu cele rabatabile are scopul de a optimiza transportul cu metroul. Reprezentanții Metrorex au informat că astfel va crește siguranța în exploatare și confortul celor care circulă cu metroul. Ferestrele vor fi montate pe garniturile de tip Bombardier.

Pe măsură ce lucrările se desfășoara, trenurile cu ferestre modificate se vor pune eșalonat în circulatie.Primele două trenuri cu ferestre rabatabile circulă deja în subteran, cu rezultate bune în ceea ce privește condițiile de confort.

Totodata, Metrorex adaptează permanent graficele de circulație, în funcție de sezon, condițiile climatice exterioare și apariția unor evenimente publice, astfel încât să asigură capacitatea de transport necesară și obținerea unor intervale de circulație normale pentru călătorie, au adăugat oficialii companiei de transport.

Primul tren modificat a început să circule, în teste, în subteranul bucureştean de la începutul anului 2009.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite