FOTO/VIDEO Povestea celui mai frumos metrou din Bucureşti. Cum a ajuns un tren să fie pictat în sute de culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de miercuri spre joi artişti grafferi din întreaga ţară au participat la cea mai amplă operaţiune de artă urbană iniţiată de Apa Nova în parteneriat cu Metrorex. O garnitură cu şase vagoane a fost pictată cu motive acvatice pentru a puncta Ziua Internaţională a Apei.

Acţiunea vine în cadrul sărbătoririi a Zilei Internaţionale a Apei şi în Capitală şi vrea să tragă un semnal de alarmă vis-a-vis de necesitatea protejării resurselor de apă existente.

Trenul care circulă pe Magistrala 3 Preciziei-Anghel Saligny a fost transformat complet în noaptea de miercuri spre joi de artiştii urbani, familiarizaţi de altfel, cu astfel de lucrări. „Cu această ocazia am oficializat, într-un fel, graffiti-urile pe care tinerii artişti le-au făcut oricum pe metrourile vechi. I-am dat, totodată, un simbol de manifest. Parteneriatul a fost unul de succes şi este foarte probabil să păstrăm trenul în circulaţie", a explicat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea metroul pictat de artiştii urbani!

image

Proiectul cultural este o metodă de a trage, totodată, un semnal de alarmă bucureştenilor care călătoresc cu metroul cu privire la protejarea resurselor de apă existente. Opt artişti grafferi din mai multe oraşe ale ţării s-au strâns pentru a-şi pune la bătaie spray-urile şi vopselurile pentru un mesaj comun de Ziua Internaţională a Apei.

Ziua Mondială a Apei 2012 aduce în prim plan problema secetei sub mesajul "Siguranţa apei şi a hranei!". Seceta este considerată în acest moment dezastrul natural care a făcut cele mai multe victime, în ultimul secol.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea metroul pictat de artiştii urbani!

image

Mesajele lansate de Naţiunile Unite în acest an atrag atenţia asupra faptului că accesul la apă înseamnă accesul la hrană, iar accesul la apă de bună calitate înseamnă o hrană de mai bună calitate. Totodată se menţionează faptul că se consumă foarte multă apă pentru a produce hrana noastră zi de zi. De exemplu este nevoie de 1.500 de litri de apă pentru a produce un kilogram de grâu. În acelaşi fel, este nevoie de 15.000 de litri de apă pentru un kilogram de carne de vită.

Lipsa apei şi seceta afectează toate continentele şi mai mult de 40% din populația lumii.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite