Ce facem de 1 Martie în Bucureşti. Vezi aici toate evenimentele organizate cu ocazia Mărţişorului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au aşteptat cu nerăbdare prima zi de primăvară, au ocazia să şi-o petreacă într-o diversitate de moduri. Capitala va găzdui cu prilejul Mărţişorului tot felul de expoziţii, spectacole sau concerte.

De 1 Martie, pe lângă şnururile roşi-albe, predominante acestei sărbători, locuitorii Capitalei se pot bucura de o sumedenie evenimente organizate în această zi.

Cluburile, puburile, dar şi barurile din Bucureşti au pregătit de Mărţişor concerte şi petreceri tematice.

Concerte

Unul dintre cele mai aşteptate showuri are loc în Jukebox Venue la ora 20.00. Iulian Canaf, unul dintre finaliştii de la „Vocea României“, va susţine de 1 Martie primul său concert oficial. Acesta s-a remarcat pentru capacitatea sa naturală de a fi „nebun“ atunci când cântă, iar numele trupei lui, Canaf Excentric Band, susţine acest lucru.

De asemenea, şi Robert Patai, un alt finalist de la „Vocea României“ va concerta în Tonka Soul Cafe, la ora 21.00.

Dacă însă aceste showuri nu sunt destul de atractive, o altă alternativă este şi Aida Cafee, unde Marius Matache & Friends urcă pe scenă, împreună cu chitara lui, în showul „Mărţişoare Muzicale“. Spectacolul începe la ora 20.30, preţul unui bilet este de 15 lei, iar studenţii plătesc 10 lei.

Tot pentru 15 lei, poţi alege să-ţi petreci seara de 1 Martie în compania trupei The Amsterdams, care va concerta în club El Primer Comandante din Capitală.

Pentru 20 de lei, în localul Wings Club din Centrul Vechi, îi poţi vedea pe artiştii de la trupa Avenue, formaţie care se laudă cu un număr de 800 de concerte, susţinute din 2005 până în prezent.

Însă, pentru cei care preferă „gratis“, localul True Social Club îi găzduieşte pe cei de la Trupa Veche, la ora 23.00, iar intrarea este liberă.

Doamnele şi domnişoarele sunt aşteptate pe 1 martie şi la Cafepedia Română, la Sprizzerol de Mărţişor, o seară de saxofon cu Marian Gănescu şi Dj Joe care va începe la 19.30.

De asemenea, Gyuri's Pub va găzdui "Un mărţişor cu Mircea Baniciu", de la ora 21.00. 

Şi la A'live club & pub va avea loc Blues de mărţişor cu Pasager şi Obligo, de la ora 21.00.

În Mojo Music Club va concerta de la ora 20.00 Paula Seling&Band, într-un concert de Mărţişor. Preţul unul bilet de intrare este de 15 lei.

 
Petreceri

Dacă eşti fan al muzicii jazz, Derby Pub pregăteşte o noapte plină cu sunetul saxofonului. Acest instrument muzical va răsuna live în showul „Taste the chill by saxofon live“, începând cu ora 20.00.

Nici petrecerile tematice nu lipsesc de 1 Martie. Începând cu ora 22.00, în club El Dictator se ţine „Celebrar con El Dictator – Kung Fu Panda“, unde organizatorii promit că îi vor învăţa pe cei prezenţi „stilul de karate drunken monkey“. 

O altă petrecere organizată în prima zi de primăvară este şi „Mărţişor in Under“, care are loc în club Underworld, unde fetele primesc un shot din partea casei.

Totodată, la El Primer Comandante by Roadhouse Club  va avea loc del aora 21.00  "Back In Black" - Underground Party - mărţişoROCK. Intrarea va fi 10 lei, iar cei ce vin îmbrăcaţi în negru, un singur obiect vestimentar negru este sufficient, nu plătesc intrarea.

Club A va găzdui "Mărţişor. Petrecere tradiţională cu muzici pe val", de la ora 21.00. Fetele vor primi o floare din partea casei şi o băutură gratis.

Totodată, la Control Club va avea loc de la ora 21.00 "Mărţişor pe portativ cu Cliza şi Daria". Gazdele oferă discount-uri de 50% la băuturile spirtoase pentru reprezentantele sexului frumos şi ritmuri electro-indie-rock pe ringul de dans.

Spectacole

Cei care preferă piesele de teatru, de operă sau de operetă pot sta liniştiţi, pentru că au de unde alege.

Teatrul Nottara va găzdui, la ora 19.30, spectacolul „Suflet de Adam“, cu Eduard Adam în rolul principal. Showul prezintă publicului „încercarea sufletului de a menţine echilibrul fragil dintre concretul vieţii de zi cu zi şi aspiraţiile sale către Cer“. Biletele costă 18 lei, iar pentru studenţi, 13 lei. 

Pentru cei care preferă spectacolele cu muzică şi balet, pot alege Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“, unde, începând cu ora 19.00, se va susţine showul „Paris, mon amour“.

Dacă îţi place muzica clasică, Opera Naţională pregăteşte, de asemenea, un eveniment cultural de 1 Martie. Astfel, la ora 19.00, va avea loc spectacolul „Simfonia Fantastică“, cu Gigel Ungureanu în rolul principal.

Tot pe 1, la Teatrul Masca intrarea este gratuită (pentru doamne şi domnişoare) pentru spectacolele care se vor juca în sala Jacques Lecoq.

Târguri şi expoziţii

Tot de Mărţişor mai poţi să îţi petreci timpul vizitând târgurile sau expoziţiile organizate cu ocazia sărbătorilor de primăvară.

Începând cu 24 februarie, în fiecare zi la ora 10.00 se deschide „Târgul pentru femei, pe banii bărbaţilor“, la mallul Sun Plaza din Capitală. Organizatorii descriu acest târg drept „locul de răsfăţ al femeilor la începutul primăverii“. Aici se găsesc mărţişoare clasice şi hand-made, bijuterii din pietre preţioase, obiecte realizate de artişti plastici şi populari, rame foto, maneţi, felicitări, dar şi o gamă variată de produse unicat.

Şi la Galeria Dalles are loc un târg care celebrează 1 Martie. „Festivalul primăverii“ găzduieşte, pe lângă mărţişoarele clasice, mărţişoare din ceramică, sticlă, cioplite în lemn, din aur şi argint şi chiar mărţişoare gastronomice din zahăr sau mirodenii.

Un alt mod de a-ţi petrece prima zi de primăvară sunt şi expoziţiile. La Muzeul Naţional de Artă al României sunt prezentate aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate în patrimoniul secţiilor de Artă Veche Românească şi de Artă Decorativă a muzeului. Printre multe altele se regăsesc piese laice şi religioase şi obiecte de uz cotidian sau decorative realizate între secolele XVI – XX în ateliere din Transilvania, dar şi în centre europene din spaţiul german, elveţian, din Boemia sau Silezia.

Sau, dacă vrei să te întâlneşti cu vedetele de la Hollywood sau cu personajele Walt Disney, poţi vizita Muzeul Naţional de Geologie, până pe 4 martie, unde este prezentată expoziţia de figurine din ceară în mărime naturală „Mit, Ficţiune şi Realitate“. Biletul de intrare costă 15 lei pentru adulţi, 7 lei pentru copii şi 5 lei pentru copiii care vin în grupuri organizate.

Femeile vor mai putea pe 1 martie să joace laser tag gratuit la LaserMaxx.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite